Схема последования службы

схема последования службы
Священник после пения тропаря часа произносит: Слава Отцу, и Сыну, и Святому Духу. Успокойтесь и познайте, что Я – Бог, вознесусь среди народов, вознесусь на земле. После великих поклонов диакон, «взем время» (Служебник), то есть взяв благословение у священника, исходит на амвон и произносит просительную ектению: Исполним вечернюю молитву нашу Господеви. Бог посреде его, и не подвижится, поможет ему Бог утро заутра.


Возжада душа моя к Богу крепкому, живому: когда прииду и явлюся лицу Божию? Услыши, Господи, глас мой, имже воззвах, помилуй мя и услыши мя. Очи же твои паки Всесвятаго Духа видевшия, яко в виде голубине сошедша, воздвигни к Нему Крестителю, и милостива нам соделай: и прииди, стани с нами, запечатаяй пение, и предначинаяй торжество. Глаголю бо вам, яко может Бог от камения сего воздвигнути чада Аврааму. Это решение было принято на основании изучения нашего опыта клиросного пения и чтения, особенно в условиях учебного заведения, когда выделение, например, обращений запятыми существенно улучшает читабельность и понимаемость текста певчими. Стих: Боже, услыши молитву мою, внуши глаголы уст моих.

Таже, Трисвятое. И поклоны три. И по Отче наш: Чтец: Трисвятое. Вонми гласу моления моего, Царю мой и Боже мой, яко к Тебе помолюся, Господи. Иерей: Слава Святей, и Единосущней, и Животворящей, и Нераздельней Троице всегда, ныне и присно, и во веки веков.

Похожие записи: